Energiabeszerzési tanácsadás

Energiabeszerzési tanácsadás

Amikor egy fogyasztó úgy dönt, hogy önállóan próbál meg energiát vásárolni és nem bízza szakemberre az energia beszerzést, jónéhány nehézséggel találhatja szemben magát, nézzük melyek is lehetnek ezek:

1.) Kitől is kellene vagy lehet egyáltalán ajánlatot kérni?

Nem tudja a Fogyasztó, hogy pontosan kitől is lehet ajánlatot kérnie. Nincs tisztában azzal, hogy hány energia kereskedő van a piacon, kik azok, akik az Ő fogyasztási igényeihez igazodott ajánlatot adnak. Mennyire megbízhatóak ők egyáltalán és hogyan lehet őket elérni.

2.) Miért nem kapok ajánlatot?

Nem reagálnak a kereskedők vagy csak néhány reagál a Fogyasztói megkeresésre. Nem ajánlat jön, hanem valamiféle adatkérés, a fogyasztónak a legtöbb adatról nincs is megfelelő információja, azt sem tudja, hol keresse.

3.) Miért jár le ilyen gyorsan az ajánlat?

Az ajánlatok nem egy időben futnak be és rövid az érvényességi időtartamuk. Mire az egyik ajánlat beérkezik a másiknak már lejár az érvényességi ideje.

4.) Hogyan tudom ezeket az ajánlatokat egyáltalán összehasonlítani?

A beérkező egy-két ajánlat nem összevethető egymással. Különböző a formátumuk, különböző a részletezettségük, nem ugyanazokat a fejezeteket tartalmazza az egyik, mint a másik. Sok a hivatkozás bennük a több száz oldalas ÁSZF-ekre és Üzletszabályzatokra.

5.) Mennyit is kell fizetnem jövőre az áramért/gázért összességében?

Az ajánlatokban megadott egységárak alapján nehéz kiszámolni a várható éves forint költségeket. Különösen igaz ez a földgáz ajánlatok esetében, ahol különbözőek lehetnek az ajánlatokban a tarifák és az egységárak mértékegységei. Gyakran nem egyértelmű, hogy milyen tételeket kell beleszámolni és mit nem, amikor energia ajánlatokat hasonlítunk össze.

6.) Vajon jó ez az ajánlat vagy lenne még ennél is jobb?

A Fogyasztónak önállóan nehéz eldönteni, hogy az ajánlat reális piaci árszinten van-e vagy sem. A Fogyasztó legjobb esetben is csak a jelenlegi szerződésében lévő árakhoz vagy másik ajánlathoz tudja az ajánlati árakat hasonlítani. A Fogyasztó gyakran nincs elegendő piaci ismeret birtokában, ezért nehéz eldöntenie, hogy érdemes-e aláírni az adott ajánlatot vagy esetleg érdemes még kivárni.

Mindezek összességében, rossz időpontban megkötött, előnytelen energia szerződéshez vezetnek, ami akár milliós energia díj többlet költségeket okozhat az adott Fogyasztónak.

Természetesen gondos odafigyeléssel, szaktudással és néhány évnyi energia beszerzési tapasztalattal a fentiek nagyrésze kivédhető, de bizonyos fogyasztási volumen fölött egy megbízható energia beszerzési tanácsadó bevonása sokszorosan megtérülhet.

Miben nyújtunk segítséget?

 • Elérjük a piacon elérhető legalacsonyabb árszintet.
 • Széles kereskedői kör bevonásával szervezünk ajánlatkéréseket, tendereket.
 • Nagy volumenben bonyolítunk le tendereket, így megfelelő tapasztalattal és piaci információkkal rendelkezünk.
 • A fogyasztó saját körben elért legjobb ajánlatához képest egy kedvezőbb árszintet harcolunk ki.
 • A legkedvezőbb árszint elérésének érdekében kidolgoztuk és alkalmazzuk azokat a módszereket, beszerzési munkafolyamatokat, versenytárgyalási technikákat, ami a legkedvezőbb eredményeket garantálja.
 • Előkészítjük a tendert, a fogyasztóval közösen meghatározzuk a feltételeket, támogatjuk a pályázati felhívás elkészítését.
 • Strukturált ajánlatkéréseket bonyolítunk le, így mindenki azonos feltétel mellett tesz kötelező érvényű ajánlatot.
 • Független szakértőként a fogyasztó érdekeit képviseljük a projekt időtartama alatt. A kereskedőkkel jó kapcsolatokat ápolunk és naprakész információkkal rendelkezünk az aktuális piaci viszonyokról.
 • A benchmark, piaci információk birtokában látjuk az elérhető árszinteket.
 • A tenderekbe széles kereskedői kört invitálunk, ami több ajánlatot, nagyobb versenyt garantál.
 • Mi a beszerzés lezárulta és szerződés megkötése után sem hagyjuk magára a fogyasztót, a megkötött szerződés teljes időtartalma alatt szakmai támogatást biztosítunk a fogyasztó számára.

Díjaink jellemzően megtakarítás alapúak, így nekünk is érdekünk a minél alacsonyabb ár elérése, így garanciát vállalunk a sikerre.